Pilgrimsmussla med soja och yuzu

Pilgrimsmussla med soja och yuzu
Foto: Simon Bajada
Frida Ronge
Frida Ronge

Pilgrimsmussla med soja och yuzu

9 ingredienser

20 m

En förrätt med pilgrimsmussla, soja och yuzu är både enkelt och riktigt lyxigt.

Ingredienser

portioner
  • 4 pilgrimsmusslor, i skal
  • 10 cm gurka (spara kärnorna till dressingen)
  • 1 tsk grön chilifrukt, finskivad utan kärnor
  • 1 sats yuzu- och sesamdressing

Yuzu och sesamdressing

  • 3 msk soja (japansk)
  • 2 msk vatten
  • 1 msk yuzujuice
  • 1 msk sesamfrön, rostade
  • 1 gurka, kärnhuset
  • 1 tsk rapsolja

Gör så här

  1. Ta bort muskeln från pilgrimsmusslan och skär musslan i cirka 4 bitar.
  2. Dela gurkan men spara kärnhuset till dressingen. Skär resten av gurkan i lika stora bitar som pilgrimsmusslan.
  3. Blanda musslorna med chili och dressingen som du finner recept på nedan, låt marinera cirka 10 minuter. Blanda ner gurkan och servera.

Yuzu och sesamdressing

  1. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och använd till receptet ovan.