Skala rotsellerin och kasta skalet. Med hjälp av ett kuljärn ta ut ca 30 st små kulor ca 1 cm i diameter. Kuljärn finns att köpa i välsorterade köksbutiker. Lägg kulorna till sidan i en liten skål.
Kör alla rester från rotsellerin genom en juicemaskin och sila rotsellerijuicen genom en finmaskig sil upp i en liten kastrull. Lägg i kulorna av rotselleri. Koka upp rotsellerin och låt koka i ca 1 minut.
Ta upp rotsellerin och fördela på tallriken. Smaksätt spadet med det brynta smöret(se nedan) samt lite salt.
Gurka
Skala gurkan och spara skalet. Använd ett kuljärn och gör ca 20-30 st små kulor av gurkan. Lägg kulorna i en skål och slå på socker och ättika.
Kör alla gurkrester inklusive skalet genom en juicemaskin och sila juicen genom en finmaskig sil. Tillsätt ca 1 dl av gurkjuicen till gurk-kulorna. Låt stå.
Brynt smör
Lägg smöret i en liten kastrull och bryn det sakta på medelhög värme. Rör gärna ofta så att det inte sätter sig i botten. Smöret skall få en hasselnötsbrun färg och dofta karamell. Ta smöret till sidan och häll gärna upp det i ett annat kärl så att det inte fortsätter att mörkna i den varma kastrullen.
Dill
Plocka dillen i små fina vippor och lägg på ett fuktigt papper i kylen så att de håller sig spänstiga.
Kastanj
Skala kastanjerna, även den bruna inre hinnan och skiva dem sedan i mycket tunna skivor med en vass kniv. Lägg i en liten skål.
Pilgrimsmusslor
Förbered innan genom att rensa pilgrimsmusslorna och lägga till sidan.
Ta lite av det brynta smöret, ca 1 matsked, och stek pilgrimsmusslorna hastigt i en het stekpanna tills de har fått fin gyllenbrun färg. Salta lätt. Lägg upp på tallrik och arrangera med tillbehören ovan.