Piffiga smördegsknyten

Piffiga smördegsknyten
Foto: Tv4

Piffiga smördegsknyten

Av: Monica - Mellerud

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

30 m

Smördegsknyten med krämig fyllning är alltid en bra förrätt att starta middagen med!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 smördegsplattor, djupfrysta
  • 4 msk smör
  • 5 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • vitt vin
  • chiliflakes
  • Aromat
  • 3 krm salt
  • peppar
  • 2-3 dl dill
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • 2 dl handskalade räkor
  • 12 gräslöksstrån

Gör så här

  1. Tina smördegsplattorna och dela dem på hälften.
  2. Koka ihop smör, mjöl, grädde och mjölk. Smaka av med vin, chiliflakes och aromat. Salta och peppra och tillsätt dill och parmesan.
  3. Lägg sedan i räkorna, men de får inte koka.
  4. Ställ smördegen i ugnen på 225 grader. När de svällt och fått lite färg är de klara. Skär dem på hälften och lägg i fyllningen tillsammans med lite mer räkor och dill.
  5. Sätt på locket och riv parmesan över. Ställ in i ugnen ytterligare 10 minuter och garnera med lite gräslök.