Kycklinglevermousse på flatbröd

Kycklinglevermousse på flatbröd
Foto: Mikael Strinnhed
Peter Norman
Peter Norman

Kycklinglevermousse på flatbröd

0

14 ingredienser

Riktigt lyxiga snittar med kycklinglevermousse som har smak av champinjoner och vin på hemgjort flatbröd från Sardinien. Receptet ger ca 40 st snittar.

Receptet ger ca 40 snittar.

Ingredienser

  • 225 g kycklinglever, hackad
  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • 100 g champinjoner, klyftade
  • 1 msk torkad salvia
  • 1 msk rosépeppar
  • 0,75 dl marsalavin
  • 100 g smör
  • salt
  • 4 dl polenta
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 1 dl sesamfrön
  • 3 dl vatten, ljummet
  • Mjöl, till utbaket

Gör så här

  1. Börja med flatbrödet: Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda polenta, mannagryn, salt och sesamfrön.
  3. Tillsätt vatten och knåda ihop till en deg.
  4. Dela degen i åtta delar och kavla ut brödkakorna på mjölat bakbord.
  5. Lägg brödkakorna på bakplåtspapper och grädda i varm ugn 8-10 min.
  6. Stek kycklinglevern i het panna så den får färg häll av fettet och ställ åt sidan.
  7. Stek lök och champinjoner med kryddorna i ca 5 minuter på medeltemperatur, häll på Marsalavinet och ställ åt sidan.
  8. Mixa i matberedare tillsammans med smör och smaka av med salt.
  9. Servera på flatbrödet.