Västerbottenscrustader och tunnbrödssnittar

Västerbottenscrustader och tunnbrödssnittar
Foto: TV4
Peter Eriksson - politikervecka
Peter Eriksson - politikervecka

Västerbottenscrustader och tunnbrödssnittar

7

12 ingredienser

20 min

Peter Erikssons västerbottensostfyllda crustader och snittar på tunnbröd, löjrom och rödlök.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4

Västerbottenscrustader

  • 100 g Västerbottensost, riven
  • 1 ägg (ekologiskt)
  • 1 dl grädde (ekologisk)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk smör (ekologiskt)
  • 2 dl kantareller, stekta
  • crustader

Tunnbrödssnittar

  • tunnbröd från Kalix
  • 200 g Kalix löjrom
  • rödlök (ekologisk)
  • smör (ekologiskt)

Gör så här

  1. Crustader
    Smörstek kantarellerna och placera en liten i varje crustad. Rör ihop resten av ingredienserna och fyll upp med smeten. In i ugnen i tio min på 150 grader.
  2. Tunnbrödssnittar
    Hacka löken i små bitar. Bryt tunnbrödet i fem cm-bitar. Bred på smör och lägg på en rejäl klick löjrom. Garnera med rödlöken.