Peruansk potatissallad
Peruansk potatissallad
11 ingredienser
50 m
Papas à la huancaína - peruansk potatissallad med fetaost, koriander och vaktelägg.
Receptet är beräknat som smårätt eller förrätt för 4 portioner
Se Peter Norman laga receptet

Ingredienser
- 600 g sparrispotatis
- 150 g fetaost
- 1 dl vatten
- 1 dl majsolja
- 1 grön habanero chilifrukt
- 1 klyfta vitlök
- 1 kruka koriander
- havssalt
- 1 kruka krispsallad
- 100 g kalamataoliver
- 12 vaktelägg eller 4 hönsägg, kokta
Gör så här
- Koka potatisen i saltat vatten i ca 30 min. Alternativt baka den i aska eller ugn, 200 grader i 30 min
- Mixa osten med vattnet, oljan, chilin, vitlöken och koriandern i en matberedare. Spara några kvistar koriander till garnering. Smaka av med salt.
- Skala och skiva potatisen, lägg upp skivorna på salladsbladen. Häll fetaostmixen över potatisen. Garnera med oliver, kokta ägg och korianderkvistar.