Peruansk potatissallad

12 röster
50 m
4

Papas à la huancaína - peruansk potatissallad med fetaost, koriander och vaktelägg.

Receptet är beräknat som smårätt eller förrätt för 4 portioner

Visa mer
50 m
4

Du behöver

  • 600 g sparrispotatis
  • 150 g fetaost
  • 1 dl vatten
  • 1 dl majsolja
  • 1 grön habanerochili
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka koriander
  • havssalt
  • 1 kruka krispsallat
  • 100 g kalamataoliver
  • 12 vaktelägg eller 4 hönsägg, kokta

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten i ca 30 min. Alternativt baka den i aska eller ugn, 200 grader i 30 min
  2. Mixa osten med vattnet, oljan, chilin, vitlöken och koriandern i en matberedare. Spara några kvistar koriander till garnering. Smaka av med salt. Skala och skiva potatisen, lägg upp skivorna på salladsbladen. Häll fetaostmixen över potatisen. Garnera med oliver, kokta ägg och korianderkvistar.
15 september 2015

Fler goda recept