Peruansk potatissallad

POPULÄRT
koket.se
Peruansk potatissallad
Foto: TV4
Peter Norman
Peter Norman

Peruansk potatissallad

17

11 ingredienser

50 m

Papas à la huancaína - peruansk potatissallad med fetaost, koriander och vaktelägg.

Receptet är beräknat som smårätt eller förrätt för 4 portioner

Ingredienser

portioner
  • 600 g sparrispotatis
  • 150 g fetaost
  • 1 dl vatten
  • 1 dl majsolja
  • 1 grön habanero chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka koriander
  • havssalt
  • 1 kruka krispsallad
  • 100 g kalamataoliver
  • 12 vaktelägg eller 4 hönsägg, kokta

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten i ca 30 min. Alternativt baka den i aska eller ugn, 200 grader i 30 min
  2. Mixa osten med vattnet, oljan, chilin, vitlöken och koriandern i en matberedare. Spara några kvistar koriander till garnering. Smaka av med salt. Skala och skiva potatisen, lägg upp skivorna på salladsbladen. Häll fetaostmixen över potatisen. Garnera med oliver, kokta ägg och korianderkvistar.