Grillad entrecôte med grönsakspaket och rödvinssmör
Grillad entrecôte med grönsakspaket och rödvinssmör
20 ingredienser
Entrecôte är väldigt gott att grilla. Servera med enkla tillbehör som grönsaker i foliepaket och smör med rödvinssmak.
Ingredienser
Grillad Entrecôte:
- 200 g entrecôte, / pers
Potatis och purjolöksknyte:
- 6 potatisar (stora)
- 1 purjolök
- 3 msk smör
- salt
- peppar
Grönsaksknyte:
- morot
- sockerärtor
- morot
- champinjoner
- rödlök
- chilifrukt
- smör
- salt
- peppar
Rödvinsmör:
- 500 g smör, rumstempererat
- 4 rödlökar
- 50 cl rött vin
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Salta och peppra köttet. Grilla 3-4 minuter på varje sida.
- Potatis och purjolöksknyte: Skala potatisen samt skölj purjolöken.
- Skär sedan båda i 1 cm tjocka skivor. Riv loss ca: 30 cm folie papper och lägg en hög av dom skurna grönsakerna samt smöret i och knyt om. Linda ytterligare 2 lager folie runt.
- Tillagas sedan över den glödande kolbäddden i ca: 20 minuter.
- Grönsaksknyte: Skär upp allt utom chilin i tre / fyra cm stora bitar.
- Finhacka chilin och blanda med dom övriga grönsakerna.
- Riv loss ca 30 cm folie papper och lägg en hög av dom skurna grönsakerna samt smöret i och knyt om.
- Linda ytterligare 2 lager folie runt. Tillagas sedan över den glödande kolbäddden i ca: 20 minuter
- Rödvinsmör: Hacka rödlöken fint.
- Sautera sedan i en kastrull utan att ta färg. Efter fem minuter häll i hälften av vinet och rör om.
- Späd sedan efter med mer vin efterhand som det kokar bort.
- När allt vin är bortkokat och löken torr, låt den svalna innan den blandas med smöret.
- Smaka av med salt och peppar.