Carpaccio på karljohansvamp

9 röster
Carpaccio på karljohansvamp
Foto: Martin Löf

En läcker carpaccio med lövtunna skivor av karljohansvamp på en bädd av ruccolasallad, strimlad parmesanost, några stänk citron och olivolja.

Visa mer

Du behöver

  • 4 karjohansvampar
  • 50 g parmesanost, hyvlad
  • olivolja
  • olivolja
  • olivolja
  • svartpeppar, nymalen
  • spröda salladsskott, färsk basilika

Gör så här

  1. Skiva svampen tunt.
  2. Skölj och fördela ut salladskotten över tallriken. Fördela sedan ut svampen.
  3. Hyvla över parmesanosten.
  4. Ringla över en bra olivolja och droppa över lite citron.
  5. Salta och peppra.
  6. Garnera med några blad basilika och servera med focciabröd.
30 mars 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept