Per Morbergs kronärtskocka

45 m
4
Per Morbergs kronärtskocka
Foto: Martin Löf

Nu är det 10-års jubileum för Pers kokta kronärtskockor och de är fortfarande lika goda. En härligt enkel förrätt där alla får varsin skocka att sitta och plocka med och doppa i smör och salt. 

3 mars 2009
45 m
4

Du behöver

  • 4 kronärtskockor
  • 1-2 citroner
  • några kvistar timjan
  • 2 tsk salt

Servering

  • smör
  • flingsalt och peppar
  • citron

Gör så här

  1. Skölj kronärtskockorna väl. Bryt av stjälkarna så att de grova trådarna följer med.
  2. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i citron, salt, några kvistar timjan, och skockorna. Lägg på ett lock och låt sakta sjuda i ca 30 minuter. Ta tag i ett blad och känn efter om det lossnar när du drar i det. Om inte låt koka 5-10 minuter till.
  3. Häll av vattnet och lyft upp skockorna och låt rinna av upp och ner innan servering.
  4. Servera med rumstempererat smör lite citron samt salt och nymalen peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kastruller från kända varumärken

Kastruller från kända varumärken Se fler

Fler goda recept