Vildhallonmousse

Vildhallonmousse
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Vildhallonmousse

31

5 ingredienser

Du blandar snabbt ihop din hallonmousse som sen står svalt tills det är dags att servera den. Bra när man vill kunna förbereda innan gästerna kommer.

Per lagade även

Oxfilé Provençale

Vaxbönor och blomkål

Ingredienser

portioner
  • 1 l hallon (frysta eller färska)
  • 3 gelatinblad
  • 1,5-2 dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde

Garnering

  • gröna blad och några färska bär

Gör så här

  1. Koka ihop hallon med socker till en puré.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  3. Krama ur dem och lägg ner bladen i hallonpurén. Blanda försiktigt tills bladen löst upp sig.
  4. Låt alltsammans svalna.
  5. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i hallonen.
  6. Portionera upp i glas.
  7. Ställ i kylen i 2-3 timmar.
  8. Garnera med ett grönt blad och några färska bär.