Pers vaxbönor och blomkål

Pers vaxbönor och blomkål
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Pers vaxbönor och blomkål

1

5 ingredienser

Pers älskade vaxbönor i blomkål i underbart vackra färger.

Per lagade även

Oxfilé Provençale

Hallonmousse

Ingredienser

portioner
  • 0,5 kg vaxbönor
  • 0,5 kg blomkål i olika färger, delade i buketter
  • flingsalt
  • peppar, nymalen efter smak
  • smör

Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten.
  2. Släng i blomkål och bönorna, koka ca 5 minuter (ju nyskördade bönor desto kortare tid).
  3. Häll av vattnet.
  4. Lägg bönorna och blomkålen på ett fat och klicka över smöret.
  5. Strö över flingsalt och några varv med kvarnen.