Miso-soppa
Miso-soppa
5 ingredienser
Den här soppa är perfekt som förrätt eller tillbehör. Vanligast äts det i samband med sushi.
Ingredienser
- 8 dl dashi-buljong
- ca 4 msk misopasta
- 4 cm purjolök
- torkat wakame, sjögräs
- 0,12 bit tofu
Gör så här
- Lägg wakame-sjögräs i lite vatten. När den har återtagit sin naturliga form, häll av vattnet. Skär purjolöken i tunna, tunna ringar. Skär tofu-biten i små tärningar. Rör ut mison i lite vatten. Koka upp dashin på medelvärme. Dra av kastrullen från plattan, rör ned miso-pastan. Lägg i tofu, purjolök och wakame. Ställ kastrullen på medelvärme och låt sjuda. Dra av när den nått kokpunkten. Miso ska aldrig koka - då förändras smaken! Häll upp i skålar och servera.