Salsiccia med salvia och bacon

Salsiccia med salvia och bacon
Foto: Jakob Fridholm
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Salsiccia med salvia och bacon

Av: Paul Svensson

Från: Paul grillar

6 ingredienser

Salsiccia är en italiensk fläskkorv. Ett busenkelt recept men kopiöst gott. Fett suger åt sig maximalt med smak, det är därför jag lindar in korvarna i bacon. Grillade får de en ljuvlig smak av rök och salvia. /Paul Svensson

Korvarna är supergoda med grön sparris och till exempel en fänkålsaioli eller vit böncrème. Receptet är hämtat ur boken Paul grillar.

Ingredienser

portioner
  • 10 salsicciakorvar
  • 10 kvistar salvia
  • 10 skivor bacon
  • 1 limefrukt, saften
  • svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Lägg en kvist salvia på varje korv och linda bacon runt om.
  2. Fäst eventuellt med en tandpetare.
  3. Trä upp korvarna tätt på två grova spett – det är ett bra sätt att kunna vända samtliga korvar på en gång – och grilla dem knapriga runt om.
  4. Servera med nypressad lime, svartpeppar och olivolja.