Dillbräserad färskpotatis
Dillbräserad färskpotatis
6 ingredienser
25 min
Svenskare kan det inte bli!
Bräsera innebär att man steker/kokar köttet med lite vätska, t.ex. vin eller olja, under lock. Detta gör att vätskan stannar kvar i kärlet och att smakerna koncentreras i den lilla mängden vätska som finns. Man bräserar köttet också för att det ska bli mörare.
Källa: Wikipedia
Ingredienser
- 6 färskpotatisar, tunt skivade
- 5 g dill
- 2 dl kycklingbuljong
- 50 g smör
- salt
- peppar
Gör så här
- Koka ihop buljongen. Skala och skiva potatisen, lägg ner den i grytan med buljongen och koka den mjuk däri. Häll av potatisen när den är färdigkokt och lagom mjuk. (Den ska inte vara helt genomkokt)
- Värm upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Lägg ner dill, potatis och kryddor och stek tills potatisen fått en gyllenbrun yta.