Grillade ostron
Grillade ostron
6 ingredienser
Det här är en rätt såväl för ostrondebutanter som ostronfantaster. Servera direkt, exempelvis som en härlig start på grillfesten. /Paul Svensson
Recept kommer från boken Paul grillar.
Här kan du läsa mer om Paul grillar.
Köp alltid ostron som ligger i press, de säljs
ofta per dussin i trälådor med fastspända lock. Eller lägg dem själv i press i kylen. Ostron håller sig nämligen levande upp till en vecka i sin egen juice, så länge de är stängda.
De här ostronen kokas lätt i sitt eget skal och blir väldigt enkla att öppna. Ha en vass tunn kniv till hands att skära av muskeln med när de är färdiga.
**Olivmarinad
**Tomat
Kalamataoliver
Kapris
Citron, skal och fruktkött
Olivolja
Basilikablad
Ingredienser
- 12 ostron
- 4 msk olivmarinad
- 1 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- salt (efter smak)
- svartpeppar (efter smak)
Gör så här
- Lägg 4 lager med aluminiumfolie i en plåt och tryck ner ostronen i folien.
- Lägg ostron och folie direkt på grillen grilla med indirekt grillning.
- Täck med locket och baka i ca 5 minuter.
- Lyft locket och ostronen från grillen.
- Ostronen ska ha öppnat sig lätt i framkant.
- Stick in kniven och lossa muskeln i överkant.
- Lyft av övre ostronskalet och lossa undre muskeln.
- Blanda olivmarinaden med olivolja och vinäger.
- Smaka av med salt och peppar.
- Toppa varje ostron med en halv matsked olivvinegrett.