Färskpotatissallad med rädisor
Färskpotatissallad med rädisor
13 ingredienser
En färskpotatissallad med rädisor, rabarber, färsklök och pepparrotssmör. Välj riktigt jordiga potatisar i affären, jorden skyddar ytan och skalet och bevarar smaken. Den här salladen signalerar sommar, sommar, sommar och passar i princip till allt grillat. /Paul Svensson
Jag tycker att man ska hedra färskpotatisen genom att koka den med dill och servera den med brynt smör i någon form, inget går upp emot det.
Receptet är hämtat ur boken
.
Lär dig allt du behöver veta om potatis
.
Ingredienser
- 800 g färskpotatis, skrubbad
- dill
- 1 msk smör
- 2 knippen rädisa
- 1 knippe färsk lök
- 1 stjälk rabarber
- strösocker
- 1 dl babyspenat
- 50 g smör
- 5 cm färsk pepparrot, skalad
- citron, saften
- salt (efter smak)
- vitpeppar (efter smak)
Gör så här
- Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten med dillkvistar och en liten klick
- smör.
- Häll av vattnet och varmhåll potatisen vid sidan av grillen.
- Putsa rädisorna och färsklöken.
- Koka dem i saltat vatten, börja med löken och avluta med rädisorna.
- Kyl ner i kallt vatten.
- Hyvla rabarbern tunt med osthyvel och sockra lätt.
- Blanda potatis, rädisor, färsklök, spenat och rabarber.
- Bryn smöret i en stekpanna och vispa under tiden.
- Tillsätt riven pepparrot och citronsaft.
- Salta och peppra.
- Slå smöret över potatissalladen vid servering.