Pastasallad med burrata, pancetta och rostad mandel

Zeta Pastasallad med burrata, pancetta och rostad mandel
Foto: Zeta

Pastasallad med burrata, pancetta och rostad mandel

14 ingredienser

45 min

Insalata di pasta fredda – pastasallad med krispig pancetta, rostad mandel och krämig burrata. En lyxig pastasallad som passar perfekt när du vill imponera gästerna med eller unna dig något riktigt gott.

Zeta miniburrata
Zeta miniburrata

Zeta miniburrata

Extra krämig mozzarella i mindre storlek - en ost är perfekt för en portion!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 200 g Zeta Tortiglioni Casa Di Luca
  • 80 g Zeta Pancetta
  • 50 g sötmandel
  • 250 g körsbärstomater, olika färger
  • Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 msk Zeta Balsamvinäger (gärna invecchiato)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 zucchini
  • 3 msk Zeta Crème av soltorkade tomater
  • 1 dl Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, riven
  • 60 g rucolasallad
  • 1 förp Zeta Mini Burrata (4x50 g)

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Lägg över pastan i en bunke, ringla över olivolja och blanda runt.
  2. Lägg pancettan i en kall stekpanna och sätt på värmen, stek försiktigt tills pancettan är krispig. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Rosta mandel i en torr stekpanna med en nypa salt till den är gyllenbrun, låt svalna. Grovhacka sedan och lägg åt sidan.
  4. Dela tomaterna och lägg i bunke, ringla över olivolja och balsamvinäger, salta och peppra. Riv över några blad basilika, blanda och låt stå.
  5. Hyvla zucchini med osthyvel eller mandolin och lägg i kallt vatten om den inte ska användas direkt.
  6. Blanda i pancetta, tomatkräm, riven parmesan, salt och peppar i pastan. Vänd försiktigt ner rucolan och lyft upp tomaterna ur balsamico-marinaden och blanda ner.
  7. Lägg zucchinin på hushållspapper och ringla över olivolja, salt och peppar.
  8. Lägg upp pastan i skålar och dekorera med hyvlad zucchini, rostad mandel, grovt riven basilika och en mini burrata i mitten.
  9. Ringla olivolja över burratan och dra över lite nymalen svartpeppar.
TIPS!
Matiga sallader!
Zeta Bönsallad med oliver, paprika och crostini

Matiga sallader!

Recept på matiga och goda sallader med smak av Medelhavet.

Läs mer

Olivolja - därför är det bästa valet
Olivolja därför är det bästa valet - bröd

Olivolja - därför är det bästa valet

Vad är egentligen skillnaden, vilket fett är det "bra" fettet och vad gör att olivolja sticker ut?

Läs mer