Pastamore med pesto och små kycklingköttbullar

Zeta Pastamore med pesto och små kycklingköttbullar
Foto: Zeta

Pastamore med pesto och små kycklingköttbullar

14 ingredienser

45 min

Pestopasta tillsammans med små saftiga kycklingköttbullar. En rätt som snabbt blir hela familjens älsklingsrätt!

Zeta Pastamore
Zeta pastamore

Zeta Pastamore

Zeta Pastamore är en hjärtformad rörpasta bakad på ett italienskt durumvete.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Köttbullar

  • 0,5 dl vatten
  • 2,5 msk ströbröd
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 dl Zeta Grana Padano 16 mån
  • 0,5 dl färsk basilika, hackad

Pasta

  • 1 förp Zeta Pastamore
  • 1 burk Zeta Pesto alla Genovese
  • 1 dl Zeta Grana Padano 16 mån

Gör så här

  1. Blanda vatten, ströbröd, vitlök, salt och peppar i en bunke. Låt svälla i ca 10 minuter.
  2. Blanda ner kycklingfärs, ägg, oregano, timjan, parmesan och färsk hackad basilika.
  3. Forma till små miniköttbullar och stek dem gyllene i olivolja. Kontrollera att de är genomstekta genom att dela på en köttbulle och se om den är genomstekt. Stek lite till för att vara säker på att de är genomstekta.
  4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och blanda ner peston i den varma pastan. Vänd ner kycklingköttbullarna och servera med riven Grana Padano.
TIPS!
12 smarriga vardagsrecept!
Pastagratäng med tomat, broccoli och pancetta

12 smarriga vardagsrecept!

Riktigt goda recept, där du utan krångel kan laga mat som uppskattas av alla.

Läs mer

3 glutenfria pastarätter
Zeta Glutenfri grekisk pastasallad

3 glutenfria pastarätter

Letar du efter en lättlagad, smarrig och glutenfri pasta?

Läs mer