Pasta med varmrökt lax, fänkål, pak choi, äggula och pepparrot

Pasta med varmrökt lax, fänkål, pak choi, äggula och pepparrot
Foto: Jakob Fridholm
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Pasta med varmrökt lax, fänkål, pak choi, äggula och pepparrot

9 ingredienser

20 m

En lyxig vardagsmiddag på bara 20 minuter. Få ingredienser och mycket smak!

Receptet är från Mattias Larssons kokbok Fredagskockens bästa vardagsmat.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 fänkål
  • 2 pak choi
  • 350 g torkad tagliatelle (eller annan pasta)
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 300 g varmrökt laxfilé
  • 4 äggulor
  • 4 msk färsk pepparrot, riven

Gör så här

  1. Skiva fänkålen tunt. Skär pak choien i bitar om ca 3 cm.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Blanda ner oljan, fänkålen och pak choien. Rör runt och smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Plocka därefter ner bitar av laxen. Lägg upp i fyra tallrikar och toppa med äggulan och pepparroten.