Pasta med rå tomatsås
Pasta med rå tomatsås
11 ingredienser
Enkel matlagning där tomatsåsen görs på färska tomater som mosas ihop med färsk vitlök, basilika och mejram, allt utan att koka! Gör den gärna på sommaren när tomaterna smakar som mest, då kommer de verkligen till sin fulla rätt. Tips! Färsk vitlök är mildare i smaken, använder du torkade så räcker det med 1-2 klyftor.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 500 g linguine
- 1 kg tomat, gärna i olika färger
- 1 färsk vitlök
- 5 msk olivolja
- 1 tsk agavesirap (alt honung)
- 1 kruka färsk basilika
- 1 kruka färsk mejram
- 0,5 tsk chiliflakes
- salt
- peppar
Till servering
- 1 baguette
Gör så här
- Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen.
- Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
- Skär tomaterna i bitar. Lägg dem i en stor skål tillsammans med vitlöken.
- Häll på olivolja, agave och salt.
- Krama tomaterna med händerna så de mosas lätt. Rör runt, såsen som bildas i botten kommer bli magisk.
- Häll på den heta pastan och rör runt så att allt blandas ordentligt.
- Finhacka mejram och basilika. Blanda ner örterna i tomatsåsen. Smaksätt såsen med en nypa chiliflakes.
- Toppa med olivolja och servera med brödet!