I samarbete med Zeta

Parmesangratinerade svartrötter

12 röster
40 m
4
Parmesangratinerade svartrötter
Foto: Zeta
40 m
4

Du behöver

  • 700 g svartrötter
  • 1 citron, delad
  • salt
  • 2-3 msk Zeta Extra Jungfruolivolja Classico
  • 100 g Zeta Parmigiano Reggiano 22, parmesanost riven

Gör så här

  1. Skala svartrötterna med en vanlig potatisskalare.
  2. Gnid dem med citron så de inte blir mörka.
  3. Skär dem i decimeterlånga bitar. Lägg dem i en kastrull och pressa i resten av citronsaften, lägg i den ena halvan.
  4. Täck med lättsaltat vatten och koka sakta i 10-12 minuter så svartrötterna blir mjuka.
  5. Häll bort vattnet, låt svalna.
  6. Strimla bitarna i tunnare strimlor och blanda dem med olivolja och lägg i en ugnsfast form.
  7. Sätt ugnen på grill.
  8. Strö över riven parmesanost och sätt in i ugnen i ca 10 minuter till allt fått fin färg.
13 december 2016

Fler goda recept