Parmesangratinerade svartrötter

18 röster
40 m
4
Parmesangratinerade svartrötter
Foto: Zeta

Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån är lagrad i minst 22 månader – harmonisk, fyllig med en lång eftersmak.

Zeta parmigiano 22 mån

Ugnsgratinerade svartrötter med krispigt lager av parmesan ger rötterna en härlig sälta och umami. Servera som en vegetariskt rätt, ett tillbehör till kött eller som en rätt på julbordet!

40 m
4

Du behöver

  • 700 g svartrot
  • 1 citron, delad
  • salt
  • 2-3 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 100 g Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, riven

Gör så här

  1. Skala svartrötterna med en vanlig potatisskalare.
  2. Gnid dem med citron så de inte blir mörka.
  3. Skär dem i decimeterlånga bitar. Lägg dem i en kastrull och pressa i resten av citronsaften, lägg i den ena halvan.
  4. Täck med lättsaltat vatten och koka sakta i 10-12 minuter så svartrötterna blir mjuka.
  5. Häll bort vattnet, låt svalna.
  6. Strimla bitarna i tunnare strimlor och blanda dem med olivolja och lägg i en ugnsfast form.
  7. Sätt ugnen på grill.
  8. Strö över riven parmesanost och sätt in i ugnen i ca 10 minuter till allt fått fin färg.
13 december 2016