Pomodori ripieni

Pomodori ripieni
Foto: Lina Eriksson
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Pomodori ripieni

21

9 ingredienser

Vissa smakkombinationer är jag såld på, och den här måste ni bara pröva: pecorino, svamp och lite muskot som fyllning i gratinerade tomater. Så gott!

Ingredienser

portioner4
  • 4 kvisttomater (gärna med stjälkfästet kvar)

Fyllning

  • 2 ägg
  • 1 dl svamp, hackad (t ex champinjon)
  • 1 dl riven pecorinoost
  • 1 dl ströbröd
  • 0,5 krm muskot
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 0,5 krm strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa hastigt upp äggen.
  3. Rör ihop ägg, svamp, pecorinoost, ströbröd, muskot, salt, peppar och socker.
  4. Skölj tomaterna och skär av ett lock en liten bit under stjälkfästet. Gröp ur innanmätet. Skär eventuellt av en mycket tunn skiva i botten på varje tomat för att de ska stå stadigt.
  5. Fyll tomaterna med fyllningen och lägg på locken.
  6. Smörj en ugnsfast form med olivolja, lägg i tomaterna och ugnsstek dem i 25 minuter.