Pannkaksrulle med krämig skaldjursfyllning

Pannkaksrulle med krämig skaldjursfyllning
Foto: Tv4

Pannkaksrulle med krämig skaldjursfyllning

Av: Astrid - Bollnäs

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

40 m

Pannkakor med en krämig skaldjursfyllning blir en härlig och lyxig förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pannkaksrulle

  • 125 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm citronpeppar

Fyllning

  • 4 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1,5 dl grädde
  • 3 msk dill
  • 250 g räkor, frysta MSC-märkta oskalade räkor
  • 150 g kräftstjärtar, på burk
  • 3 krabbsticks, frysta

Till servering

  • 1 limefrukt
  • sallad
  • tomat
  • gurka

Gör så här

Pannkaksrulle

  1. Smält smör och tillsätt mjöl och mjölk. Koka upp till en smet, låt det svalna lite och vispa i ett ägg i taget med elvisp.
  2. Bre ut smeten på en plåt klädd i smörpapper och grädda i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter. Låt pannkakan svalna på smörpapper efter gräddningen.

Fyllning

  1. Smält smör och vispa sedan i mjöl och mjölk. Låt koka cirka 5 minuter, tillsätt grädden och låt småsjuda tills stuvningen blivit lagom tjock.
  2. Blanda i dill, räkor, kräftstjärtar och krabbsticks. Bre på fyllningen på pannkakan och rulla ihop med kanten nedåt på pappret.

Servering

  1. Skär upp rullen i cirka 3 centimeter tjocka skivor. Gör en god sallad och lägg tre bitar av pannkaksrullen på och en klyfta lime bredvid.