Pankopanerad schnitzel

Pankopanerad schnitzel
Foto: Mikael Göransson/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Pankopanerad schnitzel

10 ingredienser

45 min

Härligt frasig schnitzel panerad i panko för extra krisp. Välj om du vill göra den på fläsk, kyckling eller varför inte vegetarisk variant på blomkål. Servera den nylagad och gärna med potatissallad och grön ärtpuré

Tips! Det blir också gott att panera och fritera grönsaker som blomkål. Skär i mindre buketter och förkoka i lättsaltat vatten någon minut.

Ingredienser

portioner
  • 500 g kotlettrad benfri, putsad [eller 500 g kycklinglårfilé]

Dubbelpanering

  • 2 ägg
  • 1 msk vatten
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 dl sesamfrön (vita)
  • rapsolja, till fritering (ej kallpressad)
  • salt
  • peppar

Till servering

  • citron, klyftor

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 1 cm tunna skivor. Krydda runt om med salt och peppar.
  2. Knäck äggen i en djup tallrik och vispa upp dem lätt med lite vatten.
  3. Häll vetemjöl i en annan tallrik och blanda ströbrödet panko i en tredje tallrik.
  4. Vänd köttet (eller blomkål) i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd och sesam.
  5. Värm oljan till 180 grader i en fritös, djup panna eller tjockbottnad kastrull.
  6. Fritera i oljan ca 3-4 minuter. Ta upp och låt det friterade rinna av på hushållspapper.
  7. Servera gärna med citron, potatissallad och grön ärtpuré.