Pangmat från Silsjönäs

Emilia Nilsson, bronsmedaljör i Sveriges Mästerkock 2019, har skrivit en riktig pangbok med ursprung i hennes hemtrakter Jämtland.

Pangmat från Siljsönäs är en bok som tar avstamp i skog, mark och djur, hur man tar vara på en gårds tillgångar och hur man lagar riktigt god mat. "Att äta gott, nyttigt och hållbart är en självklarhet, tycker jag" skriver Emilia i förorden och det är verkligen vad som genomsyrar hela denna härliga bok. Med receptfavoriter som matiga matjessilltallrikar, vackra viltgrytor, smarriga pastor och drömmiga desserter går den hem hos både stora och små!

Här har vi samlat ett litet urplock ur boken - hoppas ni kommer gilla det lika mycket som vi gör!

Boken går att köpa här!

Pangmat från Silsjönäs

POPULÄRT
Pasta med salsiccia, saffran och sparris
Betyg: 4.6 av 5 (51 röster)

Pasta med salsiccia, sparris och saffran

Emilia Nilsson
30 min
POPULÄRT
Fjällröding med beurre blanc och råhyvlad äppelsallad
Betyg: 4.9 av 5 (11 röster)

Fjällröding med beurre blanc och råhyvlad äppelsallad

Emilia Nilsson
45 min
ENKELT
Surströmmingsklämma för nybörjare
Betyg: 5 av 5 (5 röster)

Surströmmingsklämma för nybörjare

Emilia Nilsson
30 min
ENKELT
Matjessilltallrik med brynt smör
Betyg: 5 av 5 (6 röster)

Matjessilltallrik med brynt smör

Emilia Nilsson
30 min