Pasta med salsiccia, sparris och saffran

POPULÄRT
Pasta med salsiccia, saffran och sparris
Foto: Emilia Nilsson
Emilia Nilsson SMK 2019
Emilia Nilsson SMK 2019

Pasta med salsiccia, sparris och saffran

26

5 steg att laga

9 ingredienser

30 min

Krämig salsicciapasta med ljuvliga smaker av sparris, saffran och timjan! En underbar rätt som passar lika bra som lyxig vardagsmiddag som härlig helgmiddag. 

Pangmat från Silsjönäs

Recept från boken Pangmat från Silsjönäs, Jengel

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 6 färsk salsicciakorv
  • 0,5 gul lök
  • 1 msk smör
  • 0,5 g saffran
  • 250 g grön sparris
  • 4 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • färsk timjan (till dekoration)

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen tills den är al dente.
  2. Börja med såsen medan pastan kokar. Finhacka lök, skär av nedersta delen av sparrisen och dela den i mindre bitar. Värm en stekpanna med smör, kläm ut korven och dela med fingrarna till mindre bitar. Stek korvsmulet krispigt.
  3. Tillsätt lök och sparris och låt mjukna. Pudra över saffran och grädde, låt koka upp.
  4. Häll i 1 dl av pastavattnet i såsen, salta och peppra.
  5. Häll av vattnet av pastan och lägg ner pastan i såsen. Toppa med lite färsk timjan.