Pasta med salsiccia, sparris och saffran

26 röster
30 min
4
Pasta med salsiccia, saffran och sparris
Foto: Emilia Nilsson

Recept från boken Pangmat från Silsjönäs, Jengel

Pangmat från Silsjönäs
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 6 färska salsicciakorvar
  • 0,5 gul lök
  • 1 msk smör
  • 0,5 g saffran
  • 250 g grön sparris
  • 4 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • färsk timjan (till dekoration)

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen tills den är al dente.
  2. Börja med såsen medan pastan kokar. Finhacka lök, skär av nedersta delen av sparrisen och dela den i mindre bitar. Värm en stekpanna med smör, kläm ut korven och dela med fingrarna till mindre bitar. Stek korvsmulet krispigt.
  3. Tillsätt lök och sparris och låt mjukna. Pudra över saffran och grädde, låt koka upp.
  4. Häll i 1 dl av pastavattnet i såsen, salta och peppra.
  5. Häll av vattnet av pastan och lägg ner pastan i såsen. Toppa med lite färsk timjan.
5 december 2019