Panerade räkor med tropisk sallad

NYHET
Panerade räkor med tropisk sallad
Foto: Tv4

Panerade räkor med tropisk sallad

16 ingredienser

30 min

Bjud på en fräsch och god förrätt bestående av panerade räkor med en tropisk sallad.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Chilipeppargelé med ananas

  • 1 ananas (mogen)
  • 2 röda chilifrukter, kärnfria
  • 2,5 dl kristallsocker (rock sugar)
  • 1 citron, saften

Tropisk sallad

  • 1 mango
  • 2 tomater
  • färsk koriander
  • limefrukt
  • sallad

Panerade räkor

  • 600 g färska räkor
  • 2,5 dl vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 ägg, vispade
  • 2,5 dl ströbröd
  • olja

Gör så här

Chilipeppargelé med ananas

  1. Skala och skär ananasen i tärningar.
  2. Dela chilin, ta bort kärnorna och finhacka dem.
  3. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka på låg värme i 30 minuter.
  4. När ananasen är mjuk och gelén är tjock så häll upp och förvara i steriliserade burkar.

Tropisk sallad

  1. Tärna mangon smått.
  2. Finhacka tomat och koriander.
  3. Blanda allt i en skål med saften från en pressad lime.

Panerade räkor

  1. Blanda vetemjöl, salt och svartpeppar i en skål.
  2. Vispa upp äggen i en annan skål.
  3. Mät upp ströbrödet i en tredje skål.
  4. Doppa varje räka i mjölblandningen, sedan i de uppvispade äggen och till sist i ströbrödet. Se till att de är helt täckta vid varje steg.
  5. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme.
  6. Stek de panerade räkorna i den varma oljan tills de är gyllene och krispiga.

Servering

  1. Servera de panerade räkorna med den tropisk salladen och chillipeppargelé.