Panerad torsktunga med picklad rödlök

40m
4
Panerad torsktunga med picklad rödlök
Foto: TV4

Panerad och smörstekt torsktunga serveras med knaprigt bacon, picklad rödlök, kapris och citron.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

16 november 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
40m
4

Du behöver

  • 4-8 torsktungor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 nypor svartpeppar
  • 2 msk smör

Picklad rödlök

  • 1 dl ättika, 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlök

Övrigt

  • 4 blad romansallad
  • 4 skivor citron
  • 140 g bacon
  • kapris

Gör så här

  1. Picklad rödlök
    Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp.
  2. Skiva rödlöken tunt och lägg i lagen.
  3. Låt stå i kylen i en timme eller mer.
  4. Torsktungor
    Salta och peppra tungorna och vänd dem i vetemjöl.
  5. Smörstek sedan tungorna några minuter på vardera sidan, tills de är vackert brynta på ytan.
  6. Lägg på galler och kör in i ugnen, på grill effekt, under uppsikt för att få torsktungorna riktigt frasiga.
  7. Bacon
    Stek bacon och låt rinna av på ett papper.
  8. Smula sönder baconremsorna.
  9. Servering
    Lägg upp torsktungorna tillsammans med ett blad romansallad, lite kapris, smulat bacon och en skiva citron.
Kommentera receptet

Fler goda recept