Panerad torsktunga med picklad rödlök

Panerad torsktunga med picklad rödlök
Foto: TV4

Panerad torsktunga med picklad rödlök

9

9 steg att laga

13 ingredienser

40m

Panerad och smörstekt torsktunga serveras med knaprigt bacon, picklad rödlök, kapris och citron.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4-8 torsktungor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör

picklad rödlök

  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlök

Övrigt

  • 4 blad romansallad
  • 4 skiva citron
  • 140 g bacon
  • kapris

Gör så här

  1. Picklad rödlök
    Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp.
  2. Skiva rödlöken tunt och lägg i lagen.
  3. Låt stå i kylen i en timme eller mer.
  4. Torsktungor
    Salta och peppra tungorna och vänd dem i vetemjöl.
  5. Smörstek sedan tungorna några minuter på vardera sidan, tills de är vackert brynta på ytan.
  6. Lägg på galler och kör in i ugnen, på grill effekt, under uppsikt för att få torsktungorna riktigt frasiga.
  7. Bacon
    Stek bacon och låt rinna av på ett papper.
  8. Smula sönder baconremsorna.
  9. Servering
    Lägg upp torsktungorna tillsammans med ett blad romansallad, lite kapris, smulat bacon och en skiva citron.