Panerad torsktunga med picklad rödlök

Panerad torsktunga med picklad rödlök
Foto: TV4

Panerad torsktunga med picklad rödlök

Av: Kristoffer - Botkyrka

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

40m

Panerad och smörstekt torsktunga serveras med knaprigt bacon, picklad rödlök, kapris och citron.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4-8 torsktungor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör

picklad rödlök

  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlökar

Övrigt

  • 4 blad romansallad
  • 4 skivor citron
  • 140 g bacon
  • kapris

Gör så här

Picklad rödlök

  1. Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp.
  2. Skiva rödlöken tunt och lägg i lagen.
  3. Låt stå i kylen i en timme eller mer.

Torsktungor

  1. Salta och peppra tungorna och vänd dem i vetemjöl.
  2. Smörstek sedan tungorna några minuter på vardera sidan, tills de är vackert brynta på ytan.
  3. Lägg på galler och kör in i ugnen, på grill effekt, under uppsikt för att få torsktungorna riktigt frasiga.

Bacon

  1. Stek bacon och låt rinna av på ett papper.
  2. Smula sönder baconremsorna.

Servering

  1. Lägg upp torsktungorna tillsammans med ett blad romansallad, lite kapris, smulat bacon och en skiva citron.