Pan bagnat med tonfisksallad

Zeta Pan bagnat med tonfisksallad
Foto: Zeta

Pan bagnat med tonfisksallad

14 ingredienser

15 min

Bästa utflyktsbrödet - med fyllningen gömd inuti! I det här receptet fyller du brödet med tonfisksallad, kokt ägg och sallad.

Zeta små kapris
Zeta små kapris 2022

Zeta små kapris

Små extra smakrika italienska kapris av högsta kvalitet. Med mild sälta och stor fräschör.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 surdegsfrallor, gärna med lite hårdare yta
  • 1 burk tonfisk i olja
  • 1 schalottenlök, tunt skivad
  • 1 förp Zeta Snackoliver Provencal
  • 4 Zeta sardeller i olja
  • 2 msk Zeta Kapris små
  • 0,25 gurka
  • 4-5 körsbärstomater
  • ca 30 g grönkål (späda blad)
  • 2 ägg, kokta

Dressing

  • 2 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Intenso
  • 1 msk Zeta Rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skär toppen av frallan- ungefär som på en semla. Gröp ur en del av inkråmet (kan sparas användas istället för ströbröd i färsrätter). Ställ åt sidan.
  2. Låt oljan rinna av tonfisken och lägg i en bunke. Dela den försiktigt i mindre bitar med en gaffel.
  3. Skiva löken tunt och blanda ner i tonfisken tillsammans med oliver, sardeller och kapris.
  4. Skär en stor skiva av en gurka. Dela skivan på längden och gröp ur kärnhuset. Skiva i 0,5 cm skivor och blanda med övriga ingredienser.
  5. Klyfta tomaterna och blanda ner med ett par nypor späda grönkålsblad.
  6. Skvätt lite dressing på insidan av brödet, både över och underdel.
  7. Fyll frallorna med tonfisksalladen, klyfta äggen och fördela över salladen. Lägg på brödlocket.
  8. Packa ihop bröden väl – gärna i trånga burkar eller tighta påsar.
TIPS!
Fler tips!
Zeta Marinerade kycklingspett med fräst kålsallad

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda italienska rätter från Zeta!

Läs mer