Pan bagnat med tonfisksallad

Foto: Zeta
Pan bagnat med tonfisksallad
14 ingredienser
15 min
Bästa utflyktsbrödet - med fyllningen gömd inuti! I det här receptet fyller du brödet med tonfisksallad, kokt ägg och sallad.
Zeta små kapris

Zeta små kapris
Små extra smakrika italienska kapris av högsta kvalitet. Med mild sälta och stor fräschör.
Läs mer
Ingredienser
- 2 surdegsfrallor, gärna med lite hårdare yta
- 1 burk tonfisk i olja
- 1 schalottenlök, tunt skivad
- 1 förp Zeta Snackoliver Provencal
- 4 Zeta sardeller i olja
- 2 msk Zeta Kapris små
- 0,25 gurka
- 4-5 körsbärstomater
- ca 30 g grönkål (späda blad)
- 2 ägg, kokta
Dressing
- 2 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Intenso
- 1 msk Zeta Rödvinsvinäger
- 1 krm salt
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
- Skär toppen av frallan- ungefär som på en semla. Gröp ur en del av inkråmet (kan sparas användas istället för ströbröd i färsrätter). Ställ åt sidan.
- Låt oljan rinna av tonfisken och lägg i en bunke. Dela den försiktigt i mindre bitar med en gaffel.
- Skiva löken tunt och blanda ner i tonfisken tillsammans med oliver, sardeller och kapris.
- Skär en stor skiva av en gurka. Dela skivan på längden och gröp ur kärnhuset. Skiva i 0,5 cm skivor och blanda med övriga ingredienser.
- Klyfta tomaterna och blanda ner med ett par nypor späda grönkålsblad.
- Skvätt lite dressing på insidan av brödet, både över och underdel.
- Fyll frallorna med tonfisksalladen, klyfta äggen och fördela över salladen. Lägg på brödlocket.
- Packa ihop bröden väl – gärna i trånga burkar eller tighta påsar.
TIPS!