Löjromstoast med confiterad lök

Löjromstoast med confiterad lök
Foto: TV4

Löjromstoast med confiterad lök

8 ingredienser

20 min

Löjromstoast, en mild smak av havet. Serveras i små olika högar så får man själv bygga ihop sin egen toast.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Champagne eller ett sött, fruktigt vitt vin, som Gewürtztraminer.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp formfranska
  • 3 msk ankfett (eller smör)
  • ca 75 g Kalix löjrom
  • 4 dl crème fraîche
  • 6 schalottenlökar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk vinäger
  • dill (efter smak)

Gör så här

Toast

  1. Tag en pepparkaksform eller ett glas och stansa ut lagom stora runda bitar bröd, utan kant, i toastbrödet. Cirka 4 per person.
  2. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör eller ankfett.
  3. Stek brödbitarna gyllenbruna.

Confiterad lök

  1. Täck den finhackade löken med olivolja låt gå på spisen under låg värme tills transparant.
  2. Smaka av med god vinäger, till exempel champagnevinäger.

Vid servering

  1. Servera komponenterna var för sig på en talrik, med en tesked.
  2. Garnera med färsk dill och låt gästerna själva bygga sina löjromstoast på det sätt de själv önskar.