• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Paella med kyckling och räkor på havreris

47 röster
40 min
4
Paella med kyckling och räkor på havreris
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl havreris
  • 2-3 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 3 klyfta vitlök
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 0,5 g saffran
  • 400 g krossade tomater
  • 200 g frysta ärtor
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 3 dl vatten
  • 300 g skalade räkor (gärna stora)
  • rapsolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Till servering

  • citron, i klyftor
  • färsk persilja, hackad

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Stek löken tills den är lite mjuk i en stor stekpanna i olja. Tillsätt kyckling, vitlök, paprika och stek lite till.
  3. Tillsätt paprikapulver, saffran, krossad tomat och smulade buljongtärningar. Koka upp och låt småkoka 10-15 minuter.
  4. Vänd i havreris, vatten, ärtor och låt allting sjuda under lock ca 13 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Toppa grytan med räkor och låt dem bli lite varma.
  6. Garnera med hackad persilja och citronklyftor.
  7. Glöm inte att matsortera skal från lök och rester från paprika, persilja och citron för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda paella. /Köket-redaktionen
4 april 2020