• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ostron i curry med fryst äpple

Ostron i curry med fryst äpple

6 steg att laga

10 ingredienser

20 m + tid i frys

Ostron i curry med fryst äpple blir en festlig förrätt till helgen.

Ingredienser

4 portioner

Fryst äpple

  • 100 g äppeljuice (grönt)
  • 20 g malen koriander

Ostron

  • 4 ostron

Curry

  • 25 g curry (torkad Madras curry)
  • 30 g äppelmos (grönt)
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 50 g smör, brynt
  • 100 g smör (saltat)
  • 1 limefrukt, zest och juice
  • 10 g honung

Gör så här

  1. Fryst äpple
    Bland samman ingredienserna och frys in.
  2. Ostron
    Öppna ostronen och ta bort dem från skalen.
  3. Rengör skalen och låt dem ligga på en kökshandduk för att torka.
  4. Lägg tillbaka ostron i skalet precis innan servering.
  5. Curry
    Koka upp alla ingredienser till curryn i 5 minuter. Blanda och sil.
  6. Servera krabban med det frysta äpplet och curryn.