”Ostrea Edulis” med frusen olja på ostronört

”Ostrea Edulis” med frusen olja på ostronört
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

”Ostrea Edulis” med frusen olja på ostronört

5

4 ingredienser

2 h

”Ostrea Edulis” med frusen olja på ostronört är en riktigt härlig rätt där ostronen hamnar helt i fokus.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 12 ostron (svenska edulisostron)
  • 50 g olivolja (av hög kvalitet)
  • 10 g ostronört, finhackad
  • svartpeppar (från kvarn)

Gör så här

  1. Blanda olivolja och ostronört i en skål och ställ i frys i totalt två timmar.
  2. Vispa oljan med en gaffel efter en timme och sedan varje kvart, konsistensen ska bli som snö.
  3. Öppna och lägg ostronen på krossad is och skeda över ”snön”.