Örtgratinerade havskräftor med örtaioli

7 röster
30 m
12 stycken
30 m
12 stycken

Du behöver

  • 12 kräftor

Örtaioli

  • 1 knippe persilja
  • blandade örter (t.ex. dragon, basilika, körvel)
  • 2 äggulor
  • 0,5 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2-3 klyfta vitlök, pressade eller rivna
  • 1,5 olja (neutral)
  • 1,5 dl olivolja
  • salt
  • cayennepeppar

Gör så här

  1. Finhacka örterna och lägg dem åt sidan så länge.
  2. Blanda samman ägg, vinäger, senap och vitlök.
  3. Vispa blandningen och tillsätt olja i fin stråle.
  4. Smak av med salt och cayennepeppar. Blanda även ner örterna.
  5. Dela de råa kräftorna och knäck klorna. Ta bort magen och fördela lite örtaioli över.
  6. Gratinera kräftorna i ugnen ca 5 minuter på övervärme så de får lite färg.
  7. Servera gärna havskräftorna med nybakat bröd.
12 oktober 2019