• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Örtgratinerade havskräftor med örtaioli

Fredrik Erikssons fisklagarskola
Fredrik Erikssons fisklagarskola

Örtgratinerade havskräftor med örtaioli

7 steg att laga

11 ingredienser

30 m

Örtgratinerade havskräftor med örtaioli är en riktigt lyxig och god rätt, perfekt till helgens middag!

Ingredienser

  • 12 kräftor

Örtaioli

  • 1 knippe persilja
  • blandade örter (t.ex. dragon, basilika, körvel)
  • 2 äggulor
  • 0,5 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2-3 klyfta vitlök, pressade eller rivna
  • 1,5 olja (neutral)
  • 1,5 dl olivolja
  • salt
  • cayennepeppar

Gör så här

  1. Finhacka örterna och lägg dem åt sidan så länge.
  2. Blanda samman ägg, vinäger, senap och vitlök.
  3. Vispa blandningen och tillsätt olja i fin stråle.
  4. Smak av med salt och cayennepeppar. Blanda även ner örterna.
  5. Dela de råa kräftorna och knäck klorna. Ta bort magen och fördela lite örtaioli över.
  6. Gratinera kräftorna i ugnen ca 5 minuter på övervärme så de får lite färg.
  7. Servera gärna havskräftorna med nybakat bröd.