Örtbakad torsk med rotsakspuré och brynt smör

33 röster
30 m
4

Ugnsbakad torsk med örttäcke serveras med syrlig rotsakspuré och brynt smör. Ett enkelt sätt att få en riktigt välsmakande middag utan att behöva lägga ner så mycket tid.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 600 g torsk (i 4 bitar)
  • 1 kruka färsk dragon
  • 1 kruka persilja
  • 300 g rotselleri
  • 300 g morot
  • 300 g palsternacka
  • 50 g smör
  • 1 dl grädde
  • 1 msk honung
  • 2 msk sherryvinäger
  • salt och peppar
  • 150 g smör, att bryna
  • olja, till formen

Gör så här

  1. Skala och dela ner rotfrukterna i mindre bitar, cirka två gånger två centimeter. Koka i saltat vatten tills de är mjuka.
  2. Hacka dragon och persilja fint.
  3. Salta fisken runt om och lägg i en oljad ugnsform.
  4. Toppa fisken med de hackade örterna och baka i ugnen på 150 grader i cirka 15 minuter.
  5. Bryn smöret i en stekpanna och servera allt tillsammans.
  6. Slå bort vattnet från rotsakerna och slå på grädden och koka igen i cirka 4-5 minuter.
  7. Mixa de kokta rotfrukterna tillsammans med vinäger, honung, salt och peppar.
23 augusti 2015
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept