Örtbakad torsk med rotsakspuré och brynt smör

POPULÄRT
koket.se
Örtbakad torsk med rotsakspuré och brynt smör
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Örtbakad torsk med rotsakspuré och brynt smör

14 ingredienser

30 m

Ugnsbakad torsk med örttäcke serveras med syrlig rotsakspuré och brynt smör. Ett enkelt sätt att få en riktigt välsmakande middag utan att behöva lägga ner så mycket tid.

Ingredienser

portioner
  • 600 g torsk (i 4 bitar)
  • 1 kruka färsk dragon
  • 1 kruka persilja
  • 300 g rotselleri
  • 300 g morot
  • 300 g palsternacka
  • 50 g smör
  • 1 dl grädde
  • 1 msk honung
  • 2 msk sherryvinäger
  • salt
  • peppar
  • 150 g smör, att bryna
  • olja, till formen

Gör så här

  1. Skala och dela ner rotfrukterna i mindre bitar, cirka två gånger två centimeter. Koka i saltat vatten tills de är mjuka.
  2. Hacka dragon och persilja fint.
  3. Salta fisken runt om och lägg i en oljad ugnsform.
  4. Toppa fisken med de hackade örterna och baka i ugnen på 150 grader i cirka 15 minuter.
  5. Bryn smöret i en stekpanna och servera allt tillsammans.
  6. Slå bort vattnet från rotsakerna och slå på grädden och koka igen i cirka 4-5 minuter.
  7. Mixa de kokta rotfrukterna tillsammans med vinäger, honung, salt och peppar.