Ugnsbakad torsk som får massor av god smak och fin färg från färska örter. Till fisken serveras en god kräm på potatis och yoghurt smaksatt med ugnsbakad vitlök samt en krispig och fräsch kålsallad med dragonolja.
1 hel vitlök, rostad i ugn i folie med olivolja ca en ½ timme
Dragonkål
0,5 spetskål, fint strimlad
0,5 kruka färsk dragon
1 dl rapsolja
1 citron, finrivet skal och färskpressad saft
salt
svartpeppar, nymalen
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg den hela vitlöken på ett ark aluminiumfolie. Rinlga på lite olivolja. Slå in till ett tätt paket och lägg i en ugnssäker form. Baka i ugnen ca 30 minuter tills vitlöken är mjuk. l
Mixa dragon, persilja, dill och pankoströbröd till ett grönt pulver.
Skär och vik torskfiléerna så att de blir jämntjocka. Lägg dem i en ugnssäker form. Hyvla över smör och strö över den mixade örtblandningen.
Tillaga i ugnen ca 10 minuter.
Skala och koka potatisen precis mjuk Häll av och pressa potatisen genom en potatispress.
Ta ut vitlöken ur foliet och tryck ner de nu mjuka vitlöksklyftorna direkt i den pressade potatisen. Tillsätt yoghurten och vispa runt till en fluffig kräm Smaka av med finrivet citronskal, salt och peppar.
Strimla kålen fint. Hacka dragonen.
Värm upp rapsolja i en kastrull tillsammans med citronsaft och dragon. Häll den varma oljan över kålen och salta. Massera in oljan i kålen med rena händer.
Bottna en tallrik med potatiskräm, lägg fisken ovanpå krämen och toppa med kålen.