• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Omvänd toast skagen med kräftor

32 röster
30 m
4

Det här är en variant på en klassisk toast skagen. Personligen tycker jag att det är för mycket bröd i den klassiska versionen, och att brödet snabbt tappar sin textur när det toppas med skagenröran. Då är det här lösningen. /Gabriel

Recept ur boken Från skog till bordBonnier fakta


Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30 m
4
4 portioner

Du behöver

skagenröra

  • 200 g kräftstjärt
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 kruka dill, finhackad
  • salt
  • peppar, nymalen

krutonger

  • 4 skiva formfranska (eller surdegsbröd)
  • 1 msk citron, saft
  • olivolja, till stekning

tillbehör

  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 0,5 dl forellrom
  • 3 dillkvistar

Gör så här

  1. Banda samtliga ingredienser till Skagenröran och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär brödet i centimeterstora kuber. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek bröd- krutongerna i oljan tills de fått fin färg och är frasiga. Tillsätt citronsaften och slunga runt krutongerna tills citronsaften dunstat.
  3. Servera genom att bottna med Skagenröran och toppa med bröd, rödlök, forellrom och dill.
5 april 2019