Omvänd toast skagen med kräftor

14 röster
30 m
4

Det här är en variant på en klassisk toast skagen. Personligen tycker jag att det är för mycket bröd i den klassiska versionen, och att brödet snabbt tappar sin textur när det toppas med skagenröran. Då är det här lösningen. /Gabriel

Recept ur boken Från skog till bordBonnier fakta


Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

skagenröra

  • 200 g kräftstjärtar
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 kruka dill, finhackad
  • salt
  • nymalen peppar

krutonger

  • 4 skivor formfranska eller surdegsbröd
  • 1 msk citronsaft
  • olivolja till stekning

tillbehör

  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 0,5 dl forellrom
  • 3 dillkvistar

Gör så här

  1. Banda samtliga ingredienser till Skagenröran och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär brödet i centimeterstora kuber. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek bröd- krutongerna i oljan tills de fått fin färg och är frasiga. Tillsätt citronsaften och slunga runt krutongerna tills citronsaften dunstat.
  3. Servera genom att bottna med Skagenröran och toppa med bröd, rödlök, forellrom och dill.
5 april 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...