Omelettwrap med örtig tonfiskröra
Omelettwrap med örtig tonfiskröra
17 ingredienser
20 min
Krämig tonfiskröra i en omlettwrap. Oj, så gott och smidigt! / Ulrika
Receptet är från boken Kickstarta med Ulrikas matlådor, Bonnier fakta.
Ingredienser
omelett
- 4 ägg
- salt
- svartpeppar
- 2 tsk smör, att steka i
- salladsblad
- färsk oregano, att garnera med
- 10 körsbärstomater, att servera till
Tonfiskröra
- 1 burk tonfisk i vatten [150 g avrunnen vikt]
- 1,5 msk majonnäs
- 1 msk gräddfil
- 1 msk gräslök, hackad + lite att garnera med
- 2 msk basilika, hackad, + lite att garnera med
- 2 msk persilja, hackad
- 0,5 klyfta vitlök
- 0,5 citron, finrivet skal
- salt
- svartpeppar
- örtagårdskrydda
Gör så här
- Börja med tonfiskröran. Blanda ihop alla ingredienser till tonfiskröran i en skål.
- Vispa ihop ägg, salt och peppar i en liten bunke.
- Hetta upp en stekpanna med hälften av smöret och stek 2 omeletter av smeten i några minuter tills den har stelnat. Låt dem svalna på en tallrik.
- Lägg salladsblad och tonfiskröra på omeletten. Toppa med lite basilika och gräslök. Vik ihop omeletten till en wrap och lägg den i en matlåda med lock.
- Garnera med färsk oregano och lägg tomaterna vid sidan.