Torsk med smör, pepparrot och ägghack

Ola Lauritzson

Torsk med smör, pepparrot och ägghack

7 ingredienser

Torsk med skirat smör, pepparrot och ägghack, klassiskt, lyxigt och gott.

**Skirat smör
**Smält smör och ta endast det översta "klara" smöret. Låt inte den tjockare bottensatsen komma med.

Här hittar du en

GI-vänlig matsedel för två veckor, lunch och middag

.

Ingredienser

portioner
  • 800 g torskfilé eller annan vit fisk
  • 200 g smör
  • 1 bit färsk pepparrot
  • 8 ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 4 dl sugarsnaps (brytbönor eller ärtor)
  • citron

Gör så här

  1. Stek torsken i smör på låg värme eller koka den i saltat vatten.
  2. Koka och hacka äggen.
  3. Blanda hacket med lite majonnäs.
  4. Riv pepparrot och lägg i en hög på varje tallrik bredvid fisken och ägghacket.
  5. Servera med skirat smör, förvällda sugar snaps och en citronskiva.