GI-tårta med bär och nötbotten

GI-tårta med bär
Foto: Malte Danielsson
Ola LauritzsonUlrika Davidsson porträtt
Ola LauritzsonUlrika Davidsson porträtt

GI-tårta med bär och nötbotten

Av: Ola Lauritzson, Ulrika Davidsson

Från: 6 kilo på 6 veckor

8 ingredienser

Glutenfri GI-tårta med bär och mandelbotten. Använd naturliga sötningsmedel som bär, honung eller lite råsocker. Recept ur kokboken 6 kilo på 6 veckor.

Läs mer om boken

6 kilo på 6 veckor

.

Ingredienser

portioner

Botten

  • 100 g sötmandel
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 ägg

Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk jordgubbssylt (osötad)
  • 0,5 l jordgubbar
  • 1 dl hallon
  • 1 dl blåbär

Gör så här

Botten

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa mandlarna och lägg i en bunke.
  3. Tillsätt honung och ägg och blanda till en smet.
  4. Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 10–15 minuter.
  6. Låt kallna.

Fyllning

  1. Vispa grädden och blanda i sylten.
  2. Fördela grädden över bottnen.
  3. Skölj och dela jordgubbarna.
  4. Fördela över tårtan.
  5. Toppa med hallon och blåbär.