• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Oi-muchim - chilipicklad gurka

0 röster
15 min
Oi-muchim - chilipicklad gurka
Foto: Sebastian Schauermann
15 min

Du behöver

  • 1 tsk sesamfrön
  • 1 gurka, urkärnad och skivad
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk gochugaru (koreanska chili flakes)
  • 1 msk japansk soja
  • 1 citron, saften (eller lime)
  • 1 salladslök, skivad
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme.
  2. Passa så att de inte bränns, rör runt då och då. Låt dem rosta tills de börjar få lite färg och doftar. Häll över dem på en tallrik och låt dem svalna.
  3. Lägg samtliga ingredienser i en bunke och massera in kryddorna i gurkan och salladslöken med händerna. Inläggningen kan serveras direkt och håller ca 1 vecka i kylen.
28 oktober 2018