Vridna solros- och sesambaguetter
Vridna solros- och sesambaguetter
7 ingredienser
Goda baguetter med solrosfrön, ett perfekt matbröd som är lätt att baka.
Ingredienser
- 0,5 förp jäst
- 6 dl vatten, ljummet
- 2 dl solroskärnor, rostade
- 2 msk olja (med neutral smak, t ex rapsolja)
- 1,5 tsk salt
- 14 dl vetemjöl
- solrosfrön och sesamfrön, att strö ovanpå
Gör så här
- Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet.
- Tillsätt resten av vattnet, solrosfrön, rapsolja, salt och det mesta av mjölet.
- Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa en timme.
- Vält försiktigt upp degen på bakbordet (knåda den inte). Dela degen i 4 delar och forma varje till en baguette med hjälp av en degskrapa.
- Snurra baguetterna så att de blir vridna.
- Lägg baguetterna på en smord plåt eller på bakplåtspapper på en bakplåt.
- Låt baguetterna jäsa i 15–20 minuter. Pensla bröden med kallt vatten och strö därefter på solrosfrön och sesamfrö. Grädda i cirka 15–20 minuter i 225 grader.