Svartrot med brynt smör, hackat ägg och persilja

5 röster
20 min
4

Så enkelt och så gott! Svartrot är en underbar men lite bortglömd rotsak med lyxigt komplex smak. Tillredd så här enkelt kommer smaken fram som bäst.

Dryckestips
Öl:
11963  Smörpundet Porter (3 solar)
10680  Sierra Nevada, Ale (4 solar)
 

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g svartrot
  • 2 ägg
  • 2 msk färsk persilja, hackad
  • 50 g smör
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hårdkoka äggen och kyl i kallvatten så att de går att hantera.
  2. Skala svartrötterna med potatisskalare, skär dem i ca 10 cm långa bitar och lägg dem i kallt vatten vartefter så att de inte mörknar. Använd gärna handskar eftersom svartrötter avger en klibbig saft som kan vara svår att tvätta bort.
  3. Koka svartrötterna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter eller tills de har mjuknat. Häll av vattnet.
  4. Hacka äggen och blanda med persilja.
  5. Bryn smöret i en kastrull. Smöret ska skumma och sedan tystna och det ska dofta lite kolaaktigt.
  6. Lägg upp svartrötterna med ägghacket ovanpå och skeda över det brynta smöret. Servera genast.

Laddar fler recept...