Pain d'épices
Pain d'épices
14 ingredienser
Sébastien Boudets recept på Pain d'épices, ett klassikt franskt kryddbröd som är en blandning mellan ett bröd och en kaka.
Testa att sticka i en vass liten kniv innan du tar ut kakan från ugnen för att vara säker på att den är klar. Tänk på att alla ugnar är olika.
Ingredienser
- 1 citron, zest från
- 1 apelsin, zest från
- 1 tsk anis
- 1 tsk kummin
- 1 ingefära, liten bit
- 1 kanelstång
- 0,5 muskot
- 204 g grädde
- 450 g kastanjehonung
- 6 ägg
- 40 g mörkt muscovadosocker
- 300 g stenmalet rågmjöl
- 150 g stenmalet vetemjöl
- 20 g bakpulver
Gör så här
- Krossa alla kryddor i en mortel och värm upp kryddblandningen tillsammans med grädden, kastanjehonungen och zesten från citronen och apelsinen till 50 grader i en kastrull på låg värme. Rör kontinuerligt.
- Vispa ägg och socker tillsammans lite fluffigt.
- Sikta rågmjöl, bakpulver och vetemjöl över ett bakplåtspapper för att få bort klumpar.
- Sila den kryddade grädden över ägg- och sockerblandningen och blanda.
- Häll över mjölblandningen och rör med en slickepot tills smeten är slät.
- Häll smeten i en avlång kakform klädd med bakplåtspapper.
- Baka på 220 grader de första 20 minuterna och sänk sedan ugnen till 175 grader och baka ytterligare 45 minuter.