Inlagd saffran
Inlagd saffran
3 ingredienser
lagra i några veckor
Saffran inlagt i råsocker och cognac är en otroligt bra smaksättare. Om du vill ersätta vanlig saffran med den här inlagda varianten så motsvaras 0,5 gram saffran av ungefär 10 gram saffransblandning. Jag gillar saffran bäst när den är hel och det är mycket lättare att bedöma kvaliteten på saffran när man ser hela pistillen. Jag bruka köpa saffran från Iran eller Afghanistan i januari, när den är som billigast och bäst, sen lägger jag in den i cognac och råsocker tills det blir dags att baka lussebullar. Socker och cognac verkar som både smakhöjare och konserveringsmedel.
Ingredienser
- 10 g saffranspistiller
- 100 g cognac [ca 1 dl]
- 100 g cassonadesocker (råsocker)
Gör så här
- Blanda alla ingredienser och häll upp i en noga rengjord glasburk med tättslutande lock. Förvara i kylskåp.
- Saffranen går att använda redan efter några veckor men det är bäst att låta den marinera under flera månader så att smakerna hinner utvecklas.