• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Lammfärsbiffar med vitlök och basilika

0 röster
4
Lammfärsbiffar med vitlök och basilika
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

Biffar

  • 600 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 10 basilikablad, strimlas
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • olivolja

Grönsaker

  • 0,5 zucchini
  • 0,5 aubergine
  • 8 skogschampinjoner
  • 4 tomater, gärna plommon
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • strösocker

Sås

  • 100 g getost
  • 2 dl matyoghurt
  • olivolja
  • ev mynta

Gör så här

  1. Tomater
    Blanchera tomaterna och dela dem en gång på längden.
  2. Salta och peppra, och sockra tomaterna.
  3. Baka på svag värme i 1,5 timme i ugnen (50-60 grader).
  4. Biffar
    Lägg färsen (finmald) i en bunke.
  5. Blanda i ett helt ägg, pressa i vitlöken, och blanda i strimlad basilika, samt olivolja och salt och peppar.
  6. Blanda runt färsen ordentligt så den knyter sig lite, då är det lättare att forma biffar av den.
  7. Gör sedan fina “biffar”, lika stora.
  8. Stek dem i lite olivolja, om du gör dem ca 2 cm tjocka, så kan du steka dem klara i pannan. Självklart kan grilla om man vill det!
  9. Grönsaker
    Skär zucchini och aubergine i centimetertjocka skivor.
  10. Salta dem så att de släpper lite vätska.
  11. Lägg dem på papper eller handduk.
  12. Dela champinjonerna.
  13. Stek eller grilla sedan grönsakerna.
  14. Lägg upp samtliga grönsaker i skål, och dressa med några droppar olivolja och lite salt och peppar.
  15. Sås
    Mosa ner getosten i yoghurten.
  16. Blanda i lite olivolja.
  17. Toppa eventuellt med mynta om du tycker om det.
29 april 2010