Potatissallad med färska rödbetor
Potatissallad med färska rödbetor
11 ingredienser
Jag brukar blanda i allt från jordgubbar till sockerärtor och rödbetor i mina potatissallader under sommaren. Idag har jag jordgubbar på så många ställen så det fick bli rödbetor!
Ingredienser
- 1 kg färskpotatis
- 0,5 kg rödbeta
- 1 ask sockerärtor
dressing
- 1 dl rapsolja (eller olivolja, gärna med citronsmak)
- 0,5 dl vinäger
- 2 tsk dijonsenap
- 1 tsk honung
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
Till garnering
- rikligt med hackad persilja
- cocktailkapris
Gör så här
- Koka potatisen och rödbetorna ”al dente”.
- Dela större potatisar och betor i halvor.
- Skala rödbetorna under rinnande kallt vatten.
- Koka sockerärtorna i 1 minut, häll av vattnet.
- Blanda allt i en skål.
- Vispa ihop ingredienserna till dressingen och häll den över den varma potatisen och rödbetorna.
- Strö till sist över rikligt med persilja, vänd runt och servera varm, ljummen eller kall.