Potatissallad med färska rödbetor

Monika Ahlberg

Potatissallad med färska rödbetor

11 ingredienser

Jag brukar blanda i allt från jordgubbar till sockerärtor och rödbetor i mina potatissallader under sommaren. Idag har jag jordgubbar på så många ställen så det fick bli rödbetor!

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 0,5 kg rödbeta
  • 1 ask sockerärtor

dressing

  • 1 dl rapsolja (eller olivolja, gärna med citronsmak)
  • 0,5 dl vinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Till garnering

  • rikligt med hackad persilja
  • cocktailkapris

Gör så här

  1. Koka potatisen och rödbetorna ”al dente”.
  2. Dela större potatisar och betor i halvor.
  3. Skala rödbetorna under rinnande kallt vatten.
  4. Koka sockerärtorna i 1 minut, häll av vattnet.
  5. Blanda allt i en skål.
  6. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och häll den över den varma potatisen och rödbetorna.
  7. Strö till sist över rikligt med persilja, vänd runt och servera varm, ljummen eller kall.