Lammrulle med kalkon och fetaostsallad

Lammrulle med kalkon och fetaostsallad
Foto: TV4

Lammrulle med kalkon och fetaostsallad

17 ingredienser

Kocklandslaget bjuder på smaskiga lammfärsrullar med kalkon.

Ingredienser

portioner

Lammrulle

  • 300 g lammfärs
  • 2 ägg
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl ströbröd
  • 0,5 dl oliver, hackade
  • 1 gul lök, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 4 skivor kalkon
  • 1 zucchini

sallad

  • 1 aubergine
  • 4 tomater
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk starkt paprikapulver
  • 1 msk oregano
  • 80 g fetaost, tärnad
  • romansallad
  • solroskärnor

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, ägg, dijonsenap och lök. Låt svälla i ett par minuter.
  2. Blanda i färsen och oliverna. Smaksätt med salt och peppar. Forma en avlång rulle.
  3. Hyvla zucchinin med en osthyvel. Pensla ett folieark med olja och lägg på zucchini och kalkonen. Rulla ihop med färsrullen och baka av i ugnen på 200° grill i 15 minuter. Tag sedan av folien och kör 5 minuter till för att få lite färg.
  4. Skala auberginen och skär ner den i bitar. Vänd runt den med oljan samt resterande av zucchinin och paprikapulver samt salt.
  5. Klyfta tomaten och vänd med oregano samt lite olja. Krydda med salt och svartpeppar, lägg upp med aubergine på plåt och rosta i ugnen på 200° cirka 10 minuter.
  6. Låt svalna ett par minuter innan du blandar i fetaosten, romansalladen och solrosfröna. Blanda runt och lägg upp med lammrullen.