Lammfärsbiffar med råkostsallad och blomkålspuré

Foto: Martin Fuxin
Lammfärsbiffar med råkostsallad och blomkålspuré
15 ingredienser
Snabbt och enkelt slänger du ihop lammfärsbiffar. Blomkål är nyttigt och är lika enkelt det - bara man har en mixer.
Ingredienser
- 500 g lammfärs
- salt
- 1 tsk ägg
- 1 dl vatten
- svartpeppar
- 1 blomkål, huvud
- 1 stjälk stjälkselleri
- 3 msk crème fraîche
sallad
- 1 morot
- 4 rädisor
- 1 fänkål
- 1 gemsallad
- 2 msk rapsolja
- 1 msk ättika
- salt
Gör så här
- Blomkål: Plocka ner blomkålen i buketter och koka mjuka i saltat vatten. Häll bort vattnet och mixa med crème fraîche och salt till en slät pure.
- Lammfärs: Blanda lammfärsen med salt och svartpeppar tillsätt ägget och blanda lite till. Avsluta med vattnet. Forma fyra biffar och stek i panna på båda sidor.
- Sallad: Plocka ner och skölj salladen. Hyvla grönsakerna tunt på mandolin och lägg i isvatten i 10 min. Blanda en vinegrette med olja, ättika och salt. Blanda vinegretten med salladen och servera.