Sotad salmalax med citroncrème, soya och gurka
Sotad salmalax med citroncrème, soya och gurka
19 ingredienser
Halstrad lax som serveras med laxrom, en fräsch citroncrème och syrad gurka.
Se fler recept från
Ingredienser
- 200 g rå lax (typ salma)
- 1 msk olja
- salt
- svartpeppar
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 citron, saft och rivet skal
- 20 g laxrom
Gurka
- 10 cm gurka, skalad och delad i 1 cm tärningar
- 1 msk citron, saft
- 2 msk olivolja
- 30 g gräslök
- salt
- svartpeppar
Citroncrème
- 3 dl gräddfil, avhängd över natten
- 1 msk soja, japansk
- 0,5 citron, fint rivet skal
- salt
- svartpeppar
Dekor
- 20 g körvel, plockade i vippor
Gör så här
- Krydda laxen med salt och svartpeppar.
- Gnid in i olja rulla direkt på hällen eller en väldigt varm torr stekpanna ca 20 sekunder på varje sida.
- Blanda samman citron och olja och pensla fisken.
- Kyl laxen i ca 30 minuter och skär upp i skivor, toppa med laxrom.
Gurka
- Krydda gurkan med citronsaft, olivolja, gräslök samt salt och svartpeppar.
Citroncrème
- Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar, fyll upp på spritspåse.